dinsdag 23 juni 2015

Triest bericht

Op 16 juni 2015 is geheel onverwacht Erik Bultman overleden. Hij was trouw lid van de Fritz Wunderlich Society. Hij is 67 jaar geworden.

Erik was sinds 1979 lid van onze Society. Hij bezocht trouw onze bijeenkomsten, ook al waren die soms ver in het land. Samen met hem, Hans van Zwol en Joop Markus ben ik verschillende keren in Kusel geweest. Dan waren we steevast te gast bij Marianne en Emile Decker, de zus en zwager van Fritz Wunderlich. De Spie├čbraten aan de Hollerstrasse was dan een hoogtepunt van ons bezoek.

In september 1980 hebben we een gesprek opgenomen met Marianne en op cassette gezet. Behalve Marianne zijn ook wij als toehoorders te horen, waaronder Erik. Deze cassette is later door Werner Pfister gebruikt bij het schrijven van een biografie over Fritz Wunderlich. Bij Marianne is toen de idee ontstaan om haar herinneringen op te schrijven. Dit geschrift is in 2008, door Piet Boers, als een Wordbestand gescand. Arno en Elke Brijoux hebben de tekst 'geschoond'. Later heeft Arno er een boekje van gemaakt, verluchtigd met foto’s. Dit boekje is nog te koop bij de Fritz-Wunderlich-Gesellschaft in Kusel.

Zowel Hans als Erik zijn van ons heengegaan. Ik denk dat ze 'boven' nog vaak herinneringen ophalen aan onze mooie Wunderlich- tijd.

Erik rust in vrede en dank voor de mooie momenten, die wij met je mochten beleven als Wunderlich fan.

Mogen de engelen jou begeleiden naar het paradijs.


Piet Boers


Bijgevoegd is een korte opname van Erik tijdens een uitvoering in een kerk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten