woensdag 5 december 2012

Bravo ! 125 jaar Concertgebouw en KCO

Eergisteravond vond het eerste dividend concert plaats voor  de aandeelhouders van het Concertgebouw. Het concert was de moeite waard. Rode draad in het programma was Amsterdam Sinfonietta met fris spel waar het speelplezier van afstraalde. Eerste solist was Alexander Gavrylyuk, het Largo uit Bach's BW 1056 waar hij wederom bewees één van de meest interessante pianisten van dit moment te zijn. Cristina Branco zong hierna begeleid door een erg goed en betrokken spelend Amsterdam Sinfonietta. Naast fado was er in de toegiften ruimte voor een lichter genre en waagde Branco zich aan "I Love Paris" van Cole Porter. Niet te versmaden in dat kader is de versie die Robert Alagna opnam en te horen is op zijn  Luis Mariano CD, een voorbeeld van een zeer geslaagd crossover album.

Aan alle aandeelhouders werd tevens een tasje uitgereikt met twee kop en schotel van het concertgebouw en een exemplaar van het jubileumboek "Bravo! 125 jaar het concertgebouw en het KCO" uitgereikt. Meer informatie over dit boek vindt u hier.

Een snelle lezing van het boek doet mij concluderen dat dit een prima boek voor zoveel gevorderde als minder gevorderde lezers is over de geschiedenis van het gebouw en het orkest. Er is uiteraard in het verleden een aantal uitgebreidere boeken over orkest en gebouw verschenen maar dit boek geeft met name goed inzicht in de recentere tijden. De (schrijf)stijl is modern en fijn te lezen. De intermezzi waar diverse personen vertellen over hun band met orkest en gebouw zijn een schot in de roos. Zeer van harte aanbevolen als kado in deze feestmaand. Voor Sinterklaas misschien te laat maar een plek onder de kerstboom zal ook niet misstaan. (JB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten