zondag 1 juli 2012

Eva-Maria Westbroek in het seizoen 2012-2013

Vorig jaar september kwam the Royal Opera met een geprezen (bijna) nieuwe productie van Il Trittico. Voor ons Nederlanders was deze productie met name interessant door de vertolking van Giorgetta door Eva-Maria Westbroek. Deze productie is nu op bluray en DVD verkrijgbaar.

Eva-Maria Westbroek is het komende seizoen gelukkig diverse malen in het Concertgebouw te beluisteren. Zo is zij op 8 januari 2013 te horen in een concert rond het 125 jaar bestaan van het Concertgebouw met het NPO onder leiding van Mark Wigglesworth. Verder is zij op 12 april 2013 te horen in een Wagner programma met het KCO onder leiding van Mariss Jansons. Heel interessant is het feit dat zij Brünnhildes Schlussgesang zal zingen naast 'Dich teure Halle grüss ich wieder' en het slotduet uit de eerste akte van die Walküre. Voor beide concerten zijn nog kaarten verkrijgbaar. Niet te missen!

Iets verder van huis, namelijk in de Munt in Brussels, zal Eva-Maria Westbroek in januari en februari 2013 de titelrol vertolken in Manon Lescaut. Zij alterneert met Amanda Echalaz dus het is even goed opletten welke data te kiezen. Eva-Maria Westbroek zal op 24, 26 & 29 januari 2013 en op 1, 5 & 8 februari zingen.

Verder zal Eva Maria Westbroek wederom te zien zijn in een live uitzending vanuit de Met. Over de vorige keer berichtten wij eerder. Zij zal op 16 maart 2013 de titelrol vertolken in de legendarische productie van Piero Faggioni van Francesca di Rimini. In diverse bioscopen door het hele land te zien. (JB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten