maandag 11 juni 2012

Piotr Beczala

Eén van de meest opvallende tenoren van dit moment is Piotr Beczala. In het begin van zijn carrière was hij diverse malen in Nederland in het Muziektheater bij DNO te horen. Zo was hij in het seizoen 2000-2001 én van de weinige positieve punten als de herder in Król Roger en schitterde hij als een bijna volmaakt lyrische Vladimir Ljenski in Jevgeni Onjegin in die prachtige productie van Johannes Schaaf. In het seizoen 2003-2004 was hij na een ongelukkig begin - in de eerste voorstellingen was hij verkouden en brak tijdens de première zijn slotnoot in de eerste akte hoorbaar - in La bohème een Rodolfo zoals wij die niet vaak meer zullen horen in het Muziektheater.

Momenteel zingt Piotr Beczala nog louter in de allergrootste huizen. Het is geen verrassing dat hij bij de komende Salzburger Festspiele in een nieuwe productie van Damiano Michieletto wederom de rol van Rodolfo zal vertolken. Daarbij zullen Anna Netrebko als Mimi en Nino Machaidze als Musetta de grootste aandacht gaan opeisen. De Wiener Philharmoniker staan onder leiding van Daniel Gatti. Ongetwijfeld zal deze productie op de Duitstalige televisie uitgezonden worden. Meer informatie volgt hopelijk snel.

In dit interview spreekt Piotr Beczala over de komende productie en eerdere ervaringen in Salzburg. Ook vertelt hij ons wie zijn grote voorbeeld is. Geen verrassing... (JB)


foto: Johannes Ifkovits

Geen opmerkingen:

Een reactie posten