dinsdag 5 juni 2012

Les pêcheurs de perles in de ZaterdagMatinee

De eerste opera in de ZaterdagMatinee, Les pêcheurs de perles van Bizet is misschien wel de meest interessante van het volgende seizoen. Er is nog steeds een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die Frau Ohne Schatten die later in het seizoen zal gaan is zonder discussie een belangrijker opera en het feit dat Vladimir Jurowski en Anne Schanewilms hun medewerking verlenen is zeer om naar uit te kijken. Maar voor een ieder die de nu al legendarische reeks voorstelling bij DNO onder leiding van Marc Albrecht met Evelyn Herlitzius en Klaus Florian Vogt gezien en gehoord hebben hoeft een nieuwe uitvoering niet zo nodig en is deze opera een welkome afwisseling.


Les pêcheurs de perles biedt de unieke kans om maestro Michel Plasson aan het werk te zien en te horen. Voor EMI nam hij diverse werken op met het Orchestre du Capitole de Toulouse en grote namen als Alfredo Kraus, Alain Vanzo en Jose van Dam. Zijn opnamen van Mireille van Gounod en Don Quichotte van Massenet zijn voor mij nog steeds onovertroffen. Later in het jaar is Michel Plasson ook nog met Les nuits d’été van Berlioz te horen in Rotterdam.


In de rol van Nadir is ons Charles Castronovo beloofd alhoewel dat bij de ZaterdagMatinee nu wel steeds meer eerst zien en dan geloven is geworden na alle afzeggingen van de afgelopen jaren. Hier en hier is hij te horen als Nadir. Een stem om naar uit te kijken. De rol van Léïla zal worden gezongen door Annick Massis, de sopraan die al menig ZaterdagMatinee luister bij zette. Hier is zij te horen als Léïla. Jean-Francois Lapointe tenslotte zal de rol van Zurga vertolken. (JB)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten