zaterdag 31 maart 2012

Rolando Villazón in 2013 in het Concertgebouw


Een tenor die de vriendenkring al langere tijd volgt is Rolando Villazón. Hij is één van de hedendaagse zangers die zijn bewondering voor Fritz Wunderlich niet onder stoelen of banken stak in de documentaire "Life and legend".

Rolando Villazón moest in 2009 zijn optreden in het kader van het Haendel jaar in het concertgebouw afzeggen vanwege ziekte. Het is goed dat Rolando Villazón met dit programma Amsterdam een jaar later niet aandeed. Het concert dat ik in Londen bezocht was een kleine ramp te noemen.

Op 12 juni 2013 komt Rolando Villazón dan toch naar het concertgebouw met een aan Verdi gewijd programma. De kaartverkoop begint op 1 juni 2012. Er is de hoop dat bij het komende recital Rolando Villazón de vorm van 2008 weer heeft toen hij een tweetal recitals in Amsterdam gaf. Zijn comeback vorig jaar in Londen in Werther van Massenet was in ieder geval een kleine sensatie. Van het verpletterende debuut van Rolando Villazón in Nederland als Don Carlo is de de DVD tijdelijk goedkoper verkrijgbaar in de webwinkel van het Muziektheater.(JB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten